Szafa chłodnicza

Obok witryn, regałów, stołów chłodniczych bardzo popularnymi urządzeniami do przechowywania żywności w niskich temperaturach są szafy chłodnicze. Te wielkogabarytowe urządzenia stanowią wyposażenie wielu lokali gastronomicznych i sklepów, gdzie nie tylko zapewniają idealne warunki dla artykułów spożywczych, które mogą ulec szybkiemu zepsuciu, ale również ekspozycję.

Szafa chłodnicza – konstrukcja


Szafa chłodnicza jest konstrukcją wykonaną ze stali nierdzewnej. Można spotkać szafy w obudowach galwanizowanych lub malowanych proszkowo na biało. Dostępne wersje kolorystyczne oraz różne rozmiary szaf sprawiają, że aranżacja pomieszczeń staje się łatwiejsza.

Szafa chłodnicza może mieć jedno lub dwa skrzydła, pełne lub przeszklone. Idealne cechy szafy chłodniczej to optymalna wydajność, ekonomiczność, energooszczędność, niezawodność.

Użytkownicy cenią także lekkie i ciche otwieranie drzwi, termostat cyfrowy umożliwiający łatwiejszą kontrolę temperatury, funkcję automatycznego odszraniania oraz cichą pracę urządzenia.

Aby zagwarantować bezpieczeństwo oraz spełnić wspomniane wcześniej wymagania szafa chłodnicza powinna być wykonana z podzespołów najwyższej jakości oraz zgodnie z najnowszą technologią.